Hepatitis E

Hepatitis E wordt veroorzaakt door het Hepatitis E virus. Vier genotypen worden onderscheiden van dit RNA-virus, waarvan genotypen 3 en 4 varkens kunnen infecteren. Genotype 3 komt het meest voor in geïndustrialiseerde landen. In de meeste gevallen verloopt een infectie met het virus onopvallend. Het Hepatitis E virus hoopt zich op in het spierweefsel en verschillende organen van varkens en wordt met de urine en faeces uitgescheiden. Het virus is heel besmettelijk: éénmaal aanwezig op een bedrijf, worden snel alle varkens geïnfecteerd.

In mensen kan het virus acute Hepatitis E veroorzaken. Dit is een ernstige aandoening vergelijkbaar met Hepatitis A. Recent onderzoek heeft aangetoond dat infecties van varkens op mensen kunnen worden overgedragen door contact met besmette dieren of door consumptie van onvolvoende verhit vlees. Om de kennis te vergaren over de mate van besmetting en het risico voor de mens is het van groot belang varkensbestanden te testen op het Hepatitis E virus.

BeterVee biedt een serologische test aan voor de detectie van genotype 3 van Hepatitis E. De ELISA test toont afweerstoffen tegen Hepatitis E aan in serum.


Hepatitis E (serum)


Deze test maakt ook deel uit van het panel voedselveligheid.

Hepatitis E voorkomen met de tests van BeterVee


Betrouwbare test afgeleid van  de diagnostische test bij mensen


Snelle service maken snelle maatregelen mogelijk


Daardoor verminderd risico voor de mens